Do góry

Zupy Przepis na:

zupa cebulowa

zupa cebulowa

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7137

Dodano: 10.02.2013

Odsłon: 42212

bomba witaminowa :)) tym razem zrobiłam z grzankami i z groszkiem ptysiowym, jednak z grzankami lepiej mi smakowała :)

Składniki

  • 1 litr rosołu (lub z kostki rosołowej)
  • 8 cebul
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, szczypta gałki muszkatałowej
  • grzanki lub groszek ptysiowy
  • żółty ser
  • ząbek czosnku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i smażyć cebulę.Do gorące rosołu dodać cebulę, czosnek, przyprawić do smaku i gotować. Zupę zmiksować blenderem. Do miseczek dać grzanki lub groszek ptysiowy, zalać zupą, posypać startym żółtym serem i chwilę zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń