Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-10-2018
pyszna rozgrzewająca zupa w sam raz na jesień i zimę. Przepis z książki Gordona Ramsay'a „Zdrowa kuchnia”
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11909
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8612
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155364
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11909
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8612
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155364
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Składniki
Cebule obieramy przekrawamy na pół i kroimy w plastry. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, oprószamy solą, pieprzem i dusimy na średnim ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając aby cebula nie przywarła do garnka.
Po tym czasie dodajemy przyprawy zwiększamy ogień i smażymy 4 minuty (ja mięty dałam świeże gałązki) Wlewamy bulion, dodajemy korę cynamonu i pod częściowym przykryciem gotujemy 20-30 minut.
Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy do garnka; mieszamy. Wyjmujemy korę cynamonu i gałązki mięty.
Zupę jak ktoś lubi można zmiksować na krem. Rozlewamy do misek i posypujemy posiekaną natką pietruszki.