Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna. By zmniejszyć ilość kalorii chleb można opiec w tosterze i dodać do zupy . Wersja "lajt" oczywiście bez boczku.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6194
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8703
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6194
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8703
Składniki
Cebulę ,marchewki ,selera ,boczek kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy na pół ,a następnie w cienkie paski. W garnku rozgrzewamy masło ,dodajemy pokrojone w kostkę warzywa ,pora ,pokruszony chleb (bez skórek) i boczek. Smażymy 5 min ,dodajemy listki oregano ,doprawiamy solą i pieprzem ,dusimy 3 min. Wszystko podlewamy bulionem ,zupę zagotowujemy ,zmniejszamy ogień i gotujemy kolejne 10 min. Przed końcem gotowania dodajemy sparzone ,obrane ze skórki ,pokrojone w paski (bez pestek) pomidory ,posiekaną natkę i bazylię. Podajemy z grzankami.