Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna. By zmniejszyć ilość kalorii chleb można opiec w tosterze i dodać do zupy . Wersja "lajt" oczywiście bez boczku.
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 69
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 590
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 498
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 69
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 590
Polecam.
Odsłon: 225
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 498
Składniki
Cebulę ,marchewki ,selera ,boczek kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy na pół ,a następnie w cienkie paski. W garnku rozgrzewamy masło ,dodajemy pokrojone w kostkę warzywa ,pora ,pokruszony chleb (bez skórek) i boczek. Smażymy 5 min ,dodajemy listki oregano ,doprawiamy solą i pieprzem ,dusimy 3 min. Wszystko podlewamy bulionem ,zupę zagotowujemy ,zmniejszamy ogień i gotujemy kolejne 10 min. Przed końcem gotowania dodajemy sparzone ,obrane ze skórki ,pokrojone w paski (bez pestek) pomidory ,posiekaną natkę i bazylię. Podajemy z grzankami.