Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan gości na stołach wielkanocnych jako dodatek do wędlin, kiełbas, boczku i gotowanych jajek. U mnie w domu chrzan również pojawia się podczas Wigilii z pieczonym karpiem i chałką. Chrzan lubię i zawsze mam słoiczek startego korzenia w lodówce. Można go wykorzystać do kanapek, sosu, ćwikły lub barszczu białego. Dziś moja propozycja zupy chrzanowej dedykowana miłośnikom ostrego chrzanowego smaku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1138
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5805
Składniki
Wywar z wędzonki wlać do garnka Szynkę pokroić w grube plastry i dodać do wywaru Dodać do niego cały korzeń chrzanu, liście laurowe oraz ziele angielskie
Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do zupy Zupę gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie
W miseczce rozmieszać żur z maślanką i dodać do zupy i gotować jeszcze przez parę minut aż zupa zgęstnieje
Na koniec dodać starty chrzan do zupy, a potem sól, pieprz oraz cukier do smaku Na koniec podbić zupę śmietaną (śmietanę wymieszać w filiżance z paroma łyżkami zupy i dopiero wlać do zupy) Podawać z ugotowanym jajkiem i plastrem szynki