Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa chrzanowa z ziemniakami

Zupa chrzanowa z ziemniakami

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1980 Ocena: 9894

Dodano: 28.03.2018

Odsłon: 687

Z dodatkiem chrzanu smakuje wybornie.

Składniki

  • Ziemniaki 5 szt.
  • Boczek wędzony 30 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Chrzan tarty 1 mały słoiczek
  • Kostka rosołowa 2 szt.
  • Majeranek 1 łyżeczka
  • Śmietana 18 % ½ szklanki
  • Sól do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować z dodatkiem kostek rosołowych w dwóch litrach wody. Boczek pokroić w grubszą kostkę, zrumienić na patelni z dodatkiem majeranku. Pod koniec gotowania, wrzucić boczek, startą cebulę, chrzan i przyprawić solą do smaku. Na koniec zaciągnąć śmietaną wymieszaną w odrobinie gorącej zupy i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń