Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Autor: Mirinda_S

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 44

Dodano: 09.10.2012

Odsłon: 5478

Córka wróciła z przedszkola zachwycona zupą dyniową. Pogrzebałam więc po internecie i skleciłam z różnych wersji zupki takie oto cudo, którym zachwyciła się cała rodzina. Polecam, a jak ktoś gotuje identycznie, to mam nadzieję, że jest tym smakiem równie mocno zachwycony, co my :D Smacznego! ;)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynie obrać ze skóry, oczyścić z pestek. Ziemniaki, cebulę, marchewkę obrać. Wszystkie warzywa pokroić w niezbyt duże kawałki. Wrzucić do garnka.

  2. Warzywa zalać rosołem (ja wykorzystałam resztkę po niedzielnym obiedzie) - tak aby zakrył warzywa. Przyprawić do smaku. Gotować do miękości - zanim ziemniaki i marchewka zmiękną, dynia już się trochę "rozciapie". Po wyłączeniu blenderem zmiksować na krem.

  3. W międzyczasie (jeśli nie macie gotowych) przygotować grzanki - na 1 osobę 1 mała kromka pieczywa. Pieczywo pokroić w kosteczkę, zrumienić na patelni na kilku łyżkach oleju słonecznikowego.

  4. Podawać z kleksem z kwaśnej śmietany, posypane grzankami.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń