Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa grzybowa z kluskami lanymi

Zupa grzybowa z kluskami lanymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 409

Dodano:

Odsłon: 10516

Polska grzybowa to jest to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Składniki

  • Grzyby, kurki, prawdziwki, co sie ma, duzo
  • marchew, 2
  • pietruszka, 1
  • seler, kawalek
  • cebula, 1-2
  • smietana, ile kto lubi
  • koperek, duzo
  • lisc laurowy, 2
  • skrzydelka lub inne miesko na zupe, troszke
  • jajko, 2
  • maka, okolo3/4 szklanki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drobno pokrojona cebulke szklimy w garnku, dodajemy zimna wode, drobno pokrojone warzywa, mieso i gotujemy wywar okolo20 minut, dodajemy grzyby, ja nie kroilem, lubie duze kawalki. Gotujemy nastepne 20-minut, zabielamy smietana, dodajemy . Gotujemy wode, mieszamy jajka z maka i sola, robimy ciasto na kluski, Ma byc gestsze od nalesnikowego, jak potrzeba dodajemy wode, lyzeczka wrzucamy kluski do wrzatku, goyujemy 2 minuty i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 23 września 2012 Kusząca ta zupka :) Uwielbiam i samą grzybową jak i kluski lane, ale nigdy ich jeszcze nie połączyłam - super pomysł :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń