Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 18899

Dodano:

Odsłon: 45136

Witajcie moi drodzy. Zapraszam Was dzisiaj na zupę gulaszową – jedną z moich ulubionych zup. Sycąca, treściwa, rozgrzewająca i pyszna.

Składniki

  • 1,5kg wołowiny
  • 5 cebul
  • 5 papryk
  • Koncentrat pomidorowy
  • pomidory w puszce
  • kilka ząbków czosnku
  • 3 marchewki
  • 5-7 ziemniaków
  • papryka słodka i ostra
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oczyszczam z żyłek i błonek i kroję w kostkę. W garnku rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i podsmażam pokrojone w piórka cebule. Gdy już się ładnie zeszklą, dodaję mięso i również podsmażam. Wołowina powinna stracić swój surowy kolor. Wszystko zalewam zimną wodą. Gdy woda się zagotuje, zbieram szumy i czekam aż mięso zmięknie.

  2. Następnie dodaję marchewkę pokrojoną w półplasterki, paprykę pokrojoną w kosteczkę, obrane ziemniaki również pokrojone w kostkę. Dalej gotuję, aż warzywa będą miękkie.

  3. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i puszkę pomidorów. Doprawiam przyprawami do smaku.

    Gęsta, pyszna, sycąca zupa gulaszowa gotowa. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń