Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa dla dzieci"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Umyj mięso, pokrój je w kostkę i podsmaż na oleju. Umytą paprykę i cebulę drobno pokrój i przyrumień na patelni. Pomidora sparz wrzątkiem, pokrój w kostkę, dodaj wraz z mięsem do warzyw na patelni.
Całość duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Następnie wlej do dania ok. 0,5 l wody. Dołóż obrane, pokrojone ziemniaki i przy prawy do smaku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięk nie (ok. 30 minut). Możesz podać z odrobiną jogurtu.
Jeśli oprócz warzyw i mięsa dodasz do niej np. zacierki, będzie bardziej pożywna.Źródło: Mam dziecko