Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa przygotowywana na bulionie z kości wołowo-wieprzowych.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 470
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 470
Składniki
Do przygotowania zupy potrzebujemy wywar z kości gotowany z cebulą, pietruszką, selerem, marchwią. Część z jarzyn miksujemy na gładką masę, cześć kroimy w kostkę i odkładamy na bok. Na patelni smażymy pokrojoną, biała część pora, czosnek. Po usmażeniu dodajemy zmiksowane jarzyny i smażymy jeszcze chwilkę. Lekko doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu dolewamy bulion na kościach. Doprawiamy ziołami, lubczykiem i pietruszką. Na tym etapie dokładamy drobno pokrojone w kostkę ziemniaczki jeśli zupa ma być z ziemniakami lub makaron. Dotujemy 15 minut. Na koniec do zupy wrzucamy pokrojone jarzyny z rosołu, zupę zabielamy odrobiną mleka. Smacznego !