Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z grysikiem

Zupa jarzynowa z grysikiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 389 Ocena: 3981

Dodano:

Odsłon: 110

Smaczna, "na bogato" zupa jarzynowa, w której oprócz warzyw znajdzie się jeszcze kasza manna ;)

Składniki

  • skrzydełka kurczaka 1 szt
  • por do wywaru
  • seler nać do wywaru
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • ziemniaki 3-4 szt
  • seler korzeniowy 2-3 plastry
  • fasolka szparagowa 150 g
  • kasza manna 3-4 łyżki
  • kucharek do smaku
  • majeranek do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • śmietana 30% 1/2 szklanki
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ze skrzydełka i zieleniny przygotować wywar, zagotować z dodatkiem przypraw. Następnie dodać warzywa pokrojone w drobną kostkę, gotować przez 7-8 min. Następnie dodać fasolkę szparagową i całość gotować do miękkości.

  2. Wsypać kaszę manną i mieszać, by nie powstały grudki. Na końcu wlać śmietankę i zagotować.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń