Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2933

Dodano:

Odsłon: 7551

Ulubiona zupa wielu polaków w lekkim wydaniu.

Składniki

  • piersi z kurczaka- 2 szt.
  • cebula- 2 szt.
  • marchew- 2 szt.
  • ziemniaki duże - 3 szt.
  • kalafior- 1 szt.
  • mleko- szklanka
  • Sól
  • Pieprz
  • koperek- 1 pęczek
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Oliwę rozgrzej w garnku. Cebule drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzany tłuszczu. Dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Krótko przesmaż. Zalej 2 litrami wody. Dodaj ziele i liście laurowe. Ziemniaki i marchew obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do wywaru. Gotuj przez ok. 10 minut. Wrzuć podzielonego na różyczki kalafior. Gotuj do czasu aż kalafior zmięknie. Zabiel mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń