Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Wstawiłam do zimnej wody kości schabowe, dodałam ziele i liście laurowe i chili. Całość będzie się gotowała godzinę. W między czasie obrałam warzywa i pokroiłam marchew, cebulę i pietruszkę w kosteczkę a ziemniaki w kostkę.
Warzywa dodałam w połowie czasu gotowania. Czosnek obrałam i też dodałam do zupy. W wersji mniej dietetycznej czosnek pozna lekko podsmażyć na oleju i dodać. Po godzinie wyjęłam z zupy czosnek i zblendowałam go. Wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, do porcji mięsnych dodałam kawałeczki mięsa. Zblendowany czosnek wlałam do zupy, dodałam serek topiony i go rozpuściłam. Zupę doprawiłam do smaku solą a po wyłączenia ognia dodałam posiekany koperek. Zupa wyszła przepyszna!
Smacznego :)