Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowo czosnkowa

Zupa koperkowo czosnkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 447 Ocena: 8936

Dodano:

Odsłon: 3243

Niesamowicie smaczna!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wstawiłam do zimnej wody kości schabowe, dodałam ziele i liście laurowe i chili. Całość będzie się gotowała godzinę.
    W między czasie obrałam warzywa i pokroiłam marchew, cebulę i pietruszkę w kosteczkę a ziemniaki w kostkę.

  2. Warzywa dodałam w połowie czasu gotowania. Czosnek obrałam i też dodałam do zupy. W wersji mniej dietetycznej czosnek pozna lekko podsmażyć na oleju i dodać.
    Po godzinie wyjęłam z zupy czosnek i zblendowałam go. Wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, do porcji mięsnych dodałam kawałeczki mięsa. Zblendowany czosnek wlałam do zupy, dodałam serek topiony i go rozpuściłam.
    Zupę doprawiłam do smaku solą a po wyłączenia ognia dodałam posiekany koperek.
    Zupa wyszła przepyszna!

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 03 lipca Rewelacja...zupa nieb dla podniebienia...dałam do gotowania,tylko jak długo utrzyma się na tej pozycji,skoro kuchcik gotuje na przekór wszystkim hehe Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 03 lipca Musi być moc!! Super wygląda, super składniki, więc z pewnością rewelacja :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń