Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem brokułowa

Zupa-krem brokułowa

Autor: gosiawkuchni

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 364

Dodano: 24.01.2012

Odsłon: 42602

szybka i łatwa w przygotowaniu... dla wielbicieli brokułów!!

Składniki

  • mrożone brokuły, 2 opakowania
  • żółtko, 1 szt
  • śmietana 12%, 1/3 szklanki
  • masło, 1 łyżka
  • pieprz, vegeta
  • starty żółty ser
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuły zalać zimną wodą - tak żeby woda je przykryła, zagotować. Dodać przyprawy i gotować do miękkości.

  2. Jak brokuły się ugotują to wyjąć kilka różyczek a resztę zmiksować blenderem (można wyjąć brokuła i zmiksować w robocie kuchennych a następnie masę wlać z powrotem do wywaru).

  3. Żółtko roztrzepać ze śmietaną, zahartować gorącym wywarem brokułowym, a następnie dodać do zupy. Gotową zupę wlewać do bulionówek, wrzucić kila różyczek brokuła, ozdobić startym żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 24 stycznia 2012 Bardzo ładne zdjęcie zachęcające do spróbowania tej zupki.)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń