Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem cebulowa

Zupa krem cebulowa

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 894

Dodano: 29.09.2011

Odsłon: 9836

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • duża cebula, 5 szt
  • białe wytrawne wino, 1,5 szlkanki
  • bulion warzywny
  • Startego żółtego sera, 10 dag
  • bagietka, 1
  • ząbek czosnku, 1 szt
  • Gałka muszktołowa, szczypta
  • masło
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w piórka, poddusić. Dodać bulion i wino, doprawić, solą, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Gotować ok 20 min. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować masłem i zrumienić w piekarniku. Po wyjęciu grzanek, natrzeć je czosnkiem. Nakładać po dwie grzanki na talerz zupy, posypać startym ementalerem, po czym włożyć do piekarnika na tak długo, aby ser się stopił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 22 sierpnia 2012 'Krem' i 'cebulowa' to moje dwa ulubione słowa :D Taki wierszyk mi wyszedł ;) Do spróbowania :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń