Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, bardzo łatwe i smaczne
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12548
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12548
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 91
Składniki
Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Pora lub cebulę orać, oczyścić i pokroić w talarki. Umieścić warzywa w garnku i zalać wodą tak, by nie wystawały ponad nią. Dodać kostkę rosołową i przyprawę typu vegeta. Gotować od zagotowania wody przez 1/2 godz.
Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość rozdrobnić blenderem do konsystencji kremu. Wstawić z powrotem na ogień i dolać całe opakowanie chudego niesłodzonego mleka skondensowanego. Zagotować razem.
Gotową zupę podawać z makaronem. Doskonale smakuje też z uszkami nadziewanymi grzybami