Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem z brokułów

Zupa-krem z brokułów

Autor: gusiaczek

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano: 15.12.2010

Odsłon: 1979

Szybkie, tanie, bardzo łatwe i smaczne

Składniki

  • duży brokuł, 1
  • por lub duża cebula, 1
  • opakowanie mleka skondensowanego niesłodzonego 4%, 75 ml
  • przyprawa typu vegeta, 1 płaska łyżka
  • opakowanie makaronu pełnoziarnistego świderki, 1
  • kostka rosołowa, 1
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Pora lub cebulę orać, oczyścić i pokroić w talarki. Umieścić warzywa w garnku i zalać wodą tak, by nie wystawały ponad nią. Dodać kostkę rosołową i przyprawę typu vegeta. Gotować od zagotowania wody przez 1/2 godz.

  2. Garnek zdjąć z ognia, a jego zawartość rozdrobnić blenderem do konsystencji kremu. Wstawić z powrotem na ogień i dolać całe opakowanie chudego niesłodzonego mleka skondensowanego. Zagotować razem.

  3. Gotową zupę podawać z makaronem. Doskonale smakuje też z uszkami nadziewanymi grzybami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń