Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę ugotowałam inaczej niż wcześniejsze zupy z dyni. Dodawałam tu produkty takie jakie uważałam za słuszne. No i słusznie :)
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 316
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 674
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3865
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 316
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 674
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3865
Składniki
Dynię przekroiłam, wydrążyłam nasiona i obrałam ze skórki, obrałam również batata i marchew. Wszystko pokroiłam w kostkę i włożyłam do garnka. Zalałam wodą ok. 15 cm wyżej niż produkty. Zagotowałam.
W połowie gotowania dodałam pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek (ząbki) i pokrojoną w talarki, zrumienioną na maśle cebulę. Posoliłam
Kiedy wszystkie składniki były miękkie zestawiłam naczynie z palnika i zblendowałam do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z tej ilości składników otrzymałam 2,5 l. zupy. Nalewałam do misek, przed podaniem oprószyłam pieprzem czosnkowym i udekorowałam śmietanką. Najlepiej smakuje zaraz po ugotowaniu.