Do góry

Zupy Przepis na:

zupa krem z marchewki

zupa krem z marchewki

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 770

Dodano: 22.02.2012

Odsłon: 1821

zupa o nowym smaku

Składniki

  • mieso na rosół(drobiowe)
  • sok pomaranczowy 100%, 1l
  • marchewka, 1kg
  • imbir, 5cm
  • cebula średnia, 3szt
  • mieso na rosół
  • sól,pieprz
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać sok dołożyć mięso(2duże korpusy) i zagotować.Na patelni rozpuscić masło,podsmarzyć na nim pokrojoną marchewkę,imbir(mogą być doże kawalki bo i tak bedzie miksowana) i cebulę.Doprawić.Gdy warzywa się zarumienią warzywa dodać do garnka i zagotować aż zmięknie marchewka.Wyjąć mięso zupę zmiksować.Podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 22 lutego 2012 Przepis może ciekawy ,ale byle jak opisany-jakie to ma być mięso,w jakiej ilości bo jeśli miałabym gotować surową wołowinę w kwaśnym soku to ja dziękuję za takie "wynalazki"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń