Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA-KREM Z SELERA NACIOWEGO

ZUPA-KREM Z SELERA NACIOWEGO

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6574

Dodano: 17.06.2010

Odsłon: 11575

Pyszna zupa z selera naciowego z dodatkiem imbiru i curry. Jeśli ktoś nie lubi gęstych zup, może jej nie miksować i zapewniam, że wygląda i smakuje również wyśmienicie. Polecam!

Składniki

  • udko kurze lub kawałek cielęciny z kością
  • seler naciowy cały
  • ziemniaki średnie, 6 szt.
  • cebula, 1
  • kawałek białej części pora
  • 3 plasterki świeżego imbiru lub płaska łyżeczka mielonego
  • łyżeczka przyprawy curry
  • przyprawa do zup w płynie, do smaku
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso włożyć do 1,5 l. wody, dodać imbir i gotować pod przykryciem do miękkości.

  2. Łodygi selera, cebulę i pora pokroić w cienkie plasterki, obsmażyć na rozgrzanej w rondlu oliwie. Zmniejszyć ogień i przez chwilę dusić warzywa pod przykryciem, dodać curry,wymieszać i przełożyć do garnka z mięsem.Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ok. 20 minut.

  3. Wyjąć mięso z zupy i pokroić na małe kawałeczki

  4. Zupę zmiksować, włożyć do niej mięso i zagotować.Przyprawić maggi i solą. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 18 czerwca 2010 Kuchcik2 nie używa się do niej śmietany, mimo iż tak wygląda. Polecam jest bardzo smaczna.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 18 czerwca 2010 Ta zupa wygląda jakby była ze śmietaną. Czy napewno nie dodaje się do niej śmietany (wzgl. jogurtu?)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 18 czerwca 2010 Wygląda jakby była ze śmietaną. Czy napewno do niej nie używa się śmietany (jogurtu)?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń