Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z zielonych szparagów i camembert

Zupa krem z zielonych szparagów i camembert

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 350

Sycąca, wiosenna zupa z zielonych szparagów z dodatkiem ostrzejszego camembert

Przygotowanie

  1. Szparagi opłukać, odkroić końcówki szparagów. Pozostałe szparagi pokroić na 2-3 cm kawałki zostawiając główki.
    Cebulę pokroić w piórka. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę. Pod koniec zeszklenia cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka. Smażymy wszystko ok 5 minut co jakiś czas mieszając.

    Łodygi szparagów, drugą część masła dodać do cebuli i ziemniaków. Smażyć 2 minuty mieszając co chwilę. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wymieszać. Wlać gorący bulion, zagotować i gotować ok 5 minut. Dodać główki szparagów i gotować jeszcze 2 minuty.

    Dodać śmietanę, bazylię i ser, Zblendować na gładki krem. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń