Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa meksykańska z czerwoną fasolą"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Zrumień je na dużym płomieniu.
Dodaj cebule i smaż razem jeszcze chwilę. Następnie zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut.
Fasolę i kukurydzę osącz. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Pomidory rozgnieć widelcem. Przygotowane wrzuć do zupy ok. 7 minut przed końcem gotowania.
Przypraw na pikantnie słodką papryką, chili, solą, pieprzem. Przed podaniem zupę udekoruj natką oraz chipsami kukurydzianymi.Źródło: Tina