Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa migdałowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Zupa migdałowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Zupa migdałowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Migdały sparzyć, obrać z łupin, zemleć lub utrzeć.

  2. Wlać ok. 2 litrów wrzątku, wymieszać, a następnie odcisnąć przez serwetę lub odcedzić przez gęste sito.

  3. Dodać cukier, wymieszać.

  4. Dodać cynamon, rodzynki i ryż ugotowany na mleku.

  5. Można podawać na ciepło lub na zimno.

    Źródło: Życie na Gorąco Retro

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń