Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa migdałowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Migdały sparzyć, obrać z łupin, zemleć lub utrzeć.
Wlać ok. 2 litrów wrzątku, wymieszać, a następnie odcisnąć przez serwetę lub odcedzić przez gęste sito.
Dodać cukier, wymieszać.
Dodać cynamon, rodzynki i ryż ugotowany na mleku.
Można podawać na ciepło lub na zimno.Źródło: Życie na Gorąco Retro