Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa mocno koperkowa

Zupa mocno koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 9438

Dodano:

Odsłon: 271

Z młodymi ziemniaczkami

Składniki

  • kości schabowe 60 dag, to będzie na 3 porcje
  • ziemniaki 12 młodych małych
  • marchewka
  • Pietruszka
  • seler kawałek
  • Cebula
  • Czosnek 4 ząbki
  • ziele angielskie 1 szt, liść laurowy 1 szt
  • kasza wiejska 3 łyżki
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • koperek posiekany 4 łyżki
  • sól i pieprz lub chili
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody 1 litr włożyłam kości schabowe. dodałam liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowałam. Od zagotowania zupa będzie się gotowała godzinę.
    Po pół godzinie dodałam oskrobane młode ziemniaczki, pokrojone w kostkę warzywa i kaszę wiejską.
    Jak wszystko było już miękkie wyłączyłam ogień i zupę zabieliłam zahartowaną śmietaną i dodałam koperek.
    Wyjątkowo smaczna zupa!

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń