Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 488
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 488
Składniki
Do garnka włóż mięso, dodaj sól, pieprz, ziele, liść laurowy, wlej 3/4 garnka wody i gotuj.
Gotuj do miękkości mięsa, około 30 minut.
Obierz ogórki i zetrzyj na tartce. Przełóż je do rondelka, dodaj 1/2 szklanki wody, łyżkę masła i duś 20 minut.
Marchew, seler i pietruszkę zetrzyj na tartce
Obierz ziemniaki i obierz w kostkę.
Mąkę, sól i pieprz wymieszaj. Zagniataj palcami ciasto. Formuj zacierki i układaj na talerzyku.
Do miękkiego mięsa dodaj pora, marchew, selera i pietruszkę. Gdy wywar zawrze dodaj ziemniaki i gotuj 10 minut.
Dodaj zacierki i gotuj kolejne 6 minut.
Wyjmij z garnka kość/mięso i pokrój mięso na kawałki.
Dodaj do garnka mięso, ogórki, natkę, mielony pieprz.
Dodaj śmietanę i wymieszaj.