Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa z kalarepką

Zupa ogórkowa z kalarepką

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1592 Ocena: 36600

Dodano: 16.07.2017

Odsłon: 4199

W zasadzie zrobiliśmy ją przez przypadek. Mieliśmy chęć na ogórki małosolne…za dużo się zrobiło i ukisiły się. No to w te tany, zupa musi być. Podchwyciliśmy pomysł ze starych przepisów na inną ogórkową ;)

Składniki

  • 3 podudzia z kurczaka
  • 200 g żołądków drobiowych
  • 1,5 l zimnej wody
  • 1 szklanka kwasu z ogórków
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 kalarepka
  • 1 marchew
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 pietruszka
  • koperek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięsiwo zalewamy zimną wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Podudzia wyjmujemy wcześniej, żołądki po godzinie. Cały wywar przecedzamy. Oddzielamy mięso od kości, dzielimy na mniejsze kawałki, żołądki kroimy w paski.
    Warzywa kroimy w słupki, wrzucamy do wywaru (bez ogórków), gotujemy 20-25 min, dodajemy kwas z ogórków (dzięki niemu warzywa będą chrupkie) i ogórki.
    Śmietanę harujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości razem z posiekanym koperkiem. Dokładnie łączymy, nie zagotowujemy, tylko podgrzewamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 lipca ciekawe połączenie z kalarepką,muszę wypróbować:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 17 lipca Z przypadków wychodzą najlepsze rzeczy :D.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 17 lipca bardzo smakowicie :-) i super połączenie z kalarepką :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń