Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa z koperkiem

Zupa ogórkowa z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 1600

Dodano:

Odsłon: 1920

Jest to potrawa z niskim indeksem glikemicznym polecana dla cukrzyków.

Składniki

  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 4 duże ogórki kiszone
  • por
  • cebula
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • litr bulionu warzywnego
  • pęczek koperku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę oraz kalarepę pokroić w kostkę.
    Pora pokroić w pół krążki a cebule w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie przez 2 minuty. Posolić i posypać pieprzem.
    Dodać warzywa, chwilę podsmażyć, zalać bulionem , dodać przyprawy i gotować przez 20 minut.

  2. Następnie dodać starte ogórki wraz z powstałym sokiem i gotować jeszcze przez 10 minut.
    Podawać posypaną posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń