Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa paprykowa z korniszonem

Zupa paprykowa z  korniszonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2070 Ocena: 46316

Dodano:

Odsłon: 2317

Paprykowy miszmasz ,smaczny i treściwy.

Składniki

  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 100 g chorizo
  • cebula
  • 3 korniszony
  • 2-3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • garść ulubionego makaronu (u mnie angotti)
  • mielona wędzona papryka
  • sól ,pieprz
  • 1,5 l bulionu warzywnego
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Papryki kroimy w paski ,cebulę w piórka ,ziemniaki w kostkę. Razem z pokrojonymi w talarki ogórkami ,marchewką i chorizo podsmażamy na maśle ,zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i garść ulubionego makaronu. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i czerwoną wędzoną papryką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 lipca 2014 Ja paprykę dodaję do zupy pomidorowej.Więc też wiem, jaki ma niepowtarzalny smak.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 24 lipca 2014 Niedawno calkiem przypadkiem, w trakcie elsperymentowania w kuchni wyszlo mi cos w stylu zupy paprykowej, wiec wiem, jaki to ma doskonaly smak.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń