Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami

Zupa pieczarkowa z koperkiem i ziemniakami

Autor: Rena1

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 222

Dodano: 13.02.2018

Odsłon: 154

Zupę pieczarkową z warzywami można przygotować na wywarze z mięsa. Dziś ugotowałam bardzo smaczną zupę wegetariańską.

Składniki

  • 25-30 dag pieczarek
  • 3 ziemniaki
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 brokuła
  • 1 mały por
  • 2-3 łyżki śmietany 30%
  • 1 łyżka maki pszennej
  • 2-3 łyżki mleka
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sól, kolorowy pieprz, sos sojowy do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą i gotować. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, por posiekać w pół krążki, umyte pieczarki pokroić w kostkę.
    Po 15 minutach gotowania ziemniaków z warzywami dodać przygotowane pieczarki, por i brokuł gotować do miękkości.

  2. Do kubeczka wlać śmietanę, dodać mąkę i 2-3 łyżki mleka, dokładnie wymieszać, połączyć z zupą, zagotować. Następnie wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku solą sosem sojowym i kolorowym pieprzem, wymieszać, podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń