Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa delikatna i mimo,że nie była gotowana na mięsie czy też kostkach wyszła bardzo aksamitna i smaczna.Serdecznie polecam na pewno Wam ta wersja posmakuje:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
W rondlu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i pora. Dodać pokrojone pieczarki i usmażyć do odparowania wody. Zalać wodą 3l,dodać pokrojone w kostkę warzywa,ziele ,liście laurowe,suszony lubczyk. Gotować 20min.po tym czasie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz makaron.Jeśli zupa będzie gęsta dodać wodę. Pod koniec gotowania kiedy makaron i ziemniaki są miękkie po około 7-10 minutach,dodać posiekaną natkę i koperek. W odrobinie zupy zahartować śmietanę,śmietanki nie musimy hartować tylko wlać z kubka do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować.
Smacznego życzę!