Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Zupa pomidorowa"

Składniki

  • 1 udko kurze
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 szklanka przecieru pomidorowego
  • 3 listki laurowe
  • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • vegeta
  • 3 usmażone naleśniki
  • po 10 dag serka śmietankowego i sera żółtego
  • 2 łyżki śmietany
  • po 3 łyżki posiekanej natki, bazylii i szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • śmietana
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Obraną włoszczyznę oraz mięso i przyprawy włóż do garnka. Zalej 1 l zimnej wody. Gotuj 40 minut.

  2. Gotowy wywar przecedź. Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Zupę zagotuj. Przypraw vegetą, bazylią oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  3. Żółty ser zetrzyj na tarce. Dodaj serek śmietankowy, resztę bazylii, natkę i szczypiorek. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw.

  4. Naleśniki posmaruj pastą. Zwiń. Ruloniki pokrój w plasterki. Nadziej na wykałaczki. Podawaj w miseczkach z zupą.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń