Do góry

Desery Przepis na:

Zupa rybna

Zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 18

Wypróbowany przepis na "Zupa rybna"

Składniki

  • 1,20 kg ryby (np. karpia lub morszczuka)
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego i 4 pieprzu czarnego
  • sól
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 2 łyżki masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę spraw, pozbaw ją oczu i skrzeli, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.

  2. Wyjmij rybę i gdy ostygnie, podziel ją na kawałki.

  3. Marchew, pietruszkę i seler oczyść, pokrój na małe kawałki.

  4. Rozgrzej masło w garnku, posmaż na nim warzywa i wlej bulion. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj ugotowane kawałki ryby. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem.

  5. Zupę możesz podawać np. z gotowymi grzankami lub bagietką.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń