Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna

Zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 11

Smaczny pomysł na "Zupa rybna"

Składniki

  • 1/4 szklanki oliwy
  • po 1/2 małej cebuli i marchwi
  • 1 i 1/2 łodygi selera naciowego
  • główka czosnku
  • 250 g pomidorów
  • 2 i 1/2 łyżki octu cydrowego (jabłkowego)
  • skórka z 1/2 pomarańczy
  • po 1/4 łyżeczki świeżej kolendry, szafranu, kardamonu, pieprzu i pieprzu cayenne (opcjonalnie)
  • sól
  • 4 szklanki wody
  • 1/8 szklanki pasty sezamowej (tahini)
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • 1/2 kg filetów różnych ryb
  • 8 dużych krewetek
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej w dużym garnku oliwę. Smaż pokrojone cebulę, marchewkę, seler i czosnek ok. 10 minut. Dodaj obrane, pokrojone i wypestkowane pomidory, ocet, skórkę pomarańczy i wszystkie przyprawy. Smaż ok. 5 minut, wlej zagotowaną wodę. Gotuj mniej więcej 15 minut.

  2. Zdejmij z ognia, dodaj tahini i sok z cytryny, zmiksuj. Podgrzej ponownie zupę, dodaj pokrojone ryby i krewetki. Gotuj ok. 7 minut. Posyp natką.


  3. Przepis: Patrycja Wąsiakowska

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń