Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna z warzywami i anyżem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 311
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 595
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 311
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 595
Składniki
Włoszczyznę opłucz i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Groszek opłucz i pokrój w poprzek na paski.
Na oleju Kujawskim 3 ziarna przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. 4 Warzywa zalej bulionem drobiowym i gotuj kilka minut. Dodaj śmietanę, anyż i skórkę z cytryny. Dopraw pieprzem, solą i papryką chili (potrawa ma mieć wyrazisty, ostry smak).
Filety z dorsza opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj rybę do warzyw i podgotuj 4-5 minut. Następnie odstaw zupę do lekkiego ostygnięcia. Całość skrop olejem Kujawskim z papryką ostrą, pomidorami i bazylią.Źródło: Tele Tydzień