Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Kości zalewamy 1,5 l wody i gotujemy. Zbieramy szumowinę ,po czym solimy i wrzucamy umytą włoszczyznę (seler i pietruszkę pokroić w kostkę ,por w półtalarki ,marchew w talarki). Gotować na małym ogniu ,dodać sos ostrygowy. Następnie osączyć groszek ,fasolę opłukać i wrzucić do zupy-dalej gotować. Kapustę poszatkować ,pomidory pokroić w ósemki ,dodać do zupy. Doprawić solą ,pieprzem i vegetą. Zabielić śmietaną ,dodać poszatkowany koper.