Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z pieczarkami

Zupa warzywna z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 511

Dodano:

Odsłon: 193

Zupa warzywna z pieczarkami i topionym serkiem jest smaczna, sycąca i bardzo szybka do przygotowania.

Składniki

  • 20 dag ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1 mały por
  • 1,5 l wywaru z kurczaka
  • 10 dag pieczarek
  • 1 liść laurowy
  • 8-10 dag serka topionego kremowego
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować 10 minut.

  2. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce w słupki. Oczyszczony por pokroić w pół krążki. Następnie do ziemniaków dodać przygotowane warzywa i gotować do miękkości.

  3. 10 minut przed końcem gotowania wsypać posiekane pieczarki.Pod koniec połączyć z topionym serkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń