Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa wiśniowa z serkiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Wiśnie wydrylować, dodać cukier, cynamon, goździki i skórkę cytrynową. Wlać 4 szklanki wody, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Następnie wyjąć cynamon, goździki i skórkę z cytryny. Mąkę rozrobić w połowie szklanki zimnej wody.
Wlać do zupy, zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić (w tym czasie kilkakrotnie ją zamieszać).
Twaróg starannie utrzeć ze śmietaną, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Z masy dwiema łyżeczkami formować kluseczki. Zupę przelać do talerzy. Do każdej porcji włożyć po kilka twarogowych łezek.
Zupę podawać od razu, by twarogowe kluseczki nie rozmiękły. Każdą porcję posypać szczyptą mielonego cynamonu.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium