Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa wloska,Minestrone.

Zupa wloska,Minestrone.

Autor: Agunkaa

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 955

Dodano: 19.07.2010

Odsłon: 6915

Bardzo pyszna,rozgrzewa,a dlatego ja zrobilam bo u mnie zimno i ciagle pada,wiec poprawilam wszystkim humor.

Składniki

  • fasola z puszk, 1
  • boczek, 200g
  • cebula, 1
  • czosnek, 4 zabki
  • pietruszka, 1
  • seler, pol
  • por, 1
  • marchewka, 2
  • ziemniaki, 4
  • tymian,oregano,lisc lalrowy, po kilka galazek
  • sol,pieprz do smaku
  • bagietka czosnkowa, 1
  • bulion cieleco kurczakowy okolo 2l
  • fasola z puszki,wszystko jedno jaka, 1
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. boczek,cebule i czosnek podus w garczku w ktorej bedzie gotowana zupa.

  2. wszystkie warzywa pokruj w kostke,najlepiej zeby wszystkie mialy ten sam rozmiar

  3. dodaj warzywa i przyprawy,poddus pare minut i dodaj bulion,gotuj na malym ogniu 45 min,pod koniec gotowania dodaj fasole,u mnie z puszki i brazowa ugotowana dzien wczesniej,ale to nie konieczne.

  4. podawac z grzankami czosnkowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lolakiki 09 listopada 2014 Z pewnoscia jest to warzywna zupa z grochem, ale niestety nie minestrone.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kajsza 22 listopada 2011 Nie chcę się czepiać, ale jak dla mnie to jest grochówka :) Minestrone jest miedzy innymi z makaronem. I warzywami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka_ns 19 sierpnia 2010 ja również fasole miksuje, przekładam wtedy zupę kromkami czerstwego chleba. Gdy nasiąknie odsmażam na patelni i tak powstaje prawdziwa zupa toskańska! Polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 30 lipca 2010 Bardzo dobra jest ta zupa,sprawdziłam i polecam.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 22 lipca 2010 taka zupka musi być pyszna od samego patrzenia robię się głodna

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 20 lipca 2010 Baardzo apetyczny widok,mi się zdarza podobną minestrone miksować,ale wtedy beż mięsnych dodatków.Do ulubionych.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 19 lipca 2010 Uwielbiam takie aromatyczne , sycące zupki. Na jesien i zimę jak znalazł :) Do ulubioonych i do wypróbowania oczywiście. Pozdrawiam.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń