Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że ciecierzyca jest bardzo zdrowa staram się ją włączać do swojego jadłospisu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Składniki
Wodę zagotuj (2 litry). Dodaj ziele i liście laurowe. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj do wody. Dołóż marchew z groszkiem. Gotuj przez 5 minut. Kapustę posiekaj. Dołóż do zupy. Dodaj ciecierzycę i mleko kokosowe. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Dopraw do smaku. Zupa powinna mieć ostry i wyraźny smak.