Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z gąskami

Zupa z gąskami

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 93

Przepis wart wypróbowania: "Zupa z gąskami"

Składniki

  • 50 dag gąsek
  • 1 l wywaru mięsnego
  • 2 plastry schabu
  • 1 kubeczek (200 ml) serka topionego typu gouda
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii
  • 1 łyżka listków rozmarynu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 3 kromki chleba tostowego
  • pieprz czarny
  • świeżo mielony
  • sól
  • szczypta vegety
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. na 6 porcjI:

  2. Plastry schabu ugotuj w osolonej wodzie i pokrój na małe kawałki. Zachowaj wywar.

  3. Grzyby umyj, posiekaj i zagotuj. Przelej na sicie zimną wodą

  4. Cebulę i bazylię poszatkuj.

  5. Na rozgrzanym maśle usmaż mięso z cebulą. Dołóż grzyby. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj bazylię i rozmaryn.

  6. Zagotuj wywar mięsny. Dodaj usmażone grzyby z cebulką i serek topiony.

  7. Na patelni rozgrzej drugą łyżkę masła i usmaż pokrojony chleb tostowy posypany ziołami prowansalskimi. Podawaj w zupie.

  8. jadwiga smolińska z Koronowa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń