Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z ogórkami i cukinią"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 55
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 78
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 60
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 55
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 78
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 60
Składniki
Kości wieprzowe, wołowe i skrzydełka włóż do garnka. Zalej 1,5 l wody, dodaj ziarna ziela angielskiego, liść laurowy. Gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Marchew, pietruszkę i seler obierz, opłucz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Gotuj kolejne 30 minut.
Z wywaru wyjmij kości i skrzydełka. Pory pokrój w plasterki, a cukinię i ogórki w kostkę. Do zupy dodaj pory, gotuj 10 minut, następnie dodaj cukinię i ogórki. Gotuj 10 minut.
Kawałek młodej kapusty posiekaj w wąskie paski. Z kapusty odkrój głąb (białą część w środku kapusty), posiekaj go w kostkę. Posiekane listki kapusty wrzuć na kilka minut do gotującej się zupy, tak by nie straciły koloru. Zdejmij zupę z ognia, wrzuć posiekany głąb kapusty. Zupę podawaj z pieczywem z masłem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień