Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z ryżu, marchewki i mięsa

Zupa z ryżu, marchewki i mięsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 190 Ocena: 2136

Dodano:

Odsłon: 307

Zupa jest smaczna, pożywna i aromatyczna. Często gości na naszym stole.

Składniki

  • 100-150 g ryżu brązowego
  • 2 średnie marchewki
  • 100-150 g ugotowanego mięsa wieprzowego z szynki lub łopatki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego "Danon'
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, ostra papryka, bazylia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotować w garnku około 2-2,5 litra lekko osolonej wody. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do garnka z wodą. Następnie pokroić mięso na małe kawałeczki i również wrzucić do garnka. Na gotującą się zupę wrzucić ryż. Dodać wszystkie przyprawy. Gotować do miękkości ryżu czyli około 30-40 min.

  2. Pod koniec gotowania nabrać do miseczki chochelkę zupy i rozprowadzić w niej mąkę, a następnie jogurt. Całość wlać do zupy i poczekać aż się
    zagotuje. Po nałożeniu na talerze posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń