Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest smaczna, pożywna i aromatyczna. Często gości na naszym stole.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4958
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4958
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Zagotować w garnku około 2-2,5 litra lekko osolonej wody. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do garnka z wodą. Następnie pokroić mięso na małe kawałeczki i również wrzucić do garnka. Na gotującą się zupę wrzucić ryż. Dodać wszystkie przyprawy. Gotować do miękkości ryżu czyli około 30-40 min.
Pod koniec gotowania nabrać do miseczki chochelkę zupy i rozprowadzić w niej mąkę, a następnie jogurt. Całość wlać do zupy i poczekać aż się zagotuje. Po nałożeniu na talerze posypać natką pietruszki.