Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z sałaty i grzybów

Zupa z sałaty i grzybów

Autor:

Przepisów i artykułów: 1853 Ocena: 42656

Dodano:

Odsłon: 2357

Kolejny raz, sorki za powtarzanie…Kochani, nie marnujcie jedzenia. Wiemy, sztampowo to brzmi, jednak to nie tylko nasze czcze gadanie. Tak robimy na co dzień. Bawcie się podczas gotowania, miejcie wizję, bo z serducha wychodzi to, co najlepsze.

Składniki

  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 4 ziemniaki fioletowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę i czosnek siekamy.
    Grzyby kroimy w paski.
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
    Całość dusimy na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

    Miks sałat gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i miksujemy.

    Do bulionu wrzucamy warzywa, gotujemy do miękkości.

    Zupę zabielamy śmietaną (wg uznania).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 września Mniam ! Już robiłam zupki z sałaty, ale ta jest ... inna. Do zrobienia. :):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 września wiem w ciemno, ze pyszna, robie fajne zupki z zieleniny rzodkiewek, marchewki itp... Z salaty jeszcze nie znam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń