Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z wieprzowiną"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Mięso umyj, pokrój w cząstki. Pomidory sparz, zdejmij skórę, wyjmij nasiona. Miąższ pomidorowy i cebulę pokrój w kostkę. Włoszczyznę obierz, umyj. Mięso i cebulę podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Zalej 1,2 l wody, włóż włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, gotuj około godziny, aż mięso będzie miękkie.
Z wywaru wyjmij włoszczyznę, marchew pokrój w paski włóż do wywaru, dodaj pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotuj 15 minut. Zupę przypraw bazylią, oregano, solą i pieprzem.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień