Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zastępująca cały obiad. Swoimi korzeniami sięgający kuchni niemieckiej.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Fasolę i boczek przez 1 godzinę dusić w 1 litrze wody.
- Kapustę z zewnętrznych liści obrać, przekroić na ćwiartki, wyciąć głąb i kroić na szerokie paski. - Cebulę w pół krążki kroić - Czosnek nożem zmiaźdzyć - Marchewkę i pietuszkę obrać i w krążki pokroić. - Porę w 5 milimetrowe krążki kroić.
Z zupy wyciągnąć boczek a w miejsce niego dodać pokrojone warzywa oraz wszystkie zioła - oczywiście pokrojone (oprócz listka laurowego). Dodajemy wodę, tak by przykryła warzywa. Dusi ok 30 minut.
Obranego ziemniaka kroimy w kostkę, a kiełbasę w plasterki.Dodajemy do garnka. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie (20 minut)
Kroimy ugotowany boczek w dosyć spore kawałki. Dodajemy go do zupy. Pieprzymy i solimy. (pieprzu ok płaskiej łyżeczki a soli do smaku)
Ps1 .Jeśli zamiast Cabanossi dodajemy innej kiełbasy to automatycznie zwiększamy ilość ząbków czosnku. Ps2 .Całą potrawę gotujemy na małym ogniu. Ps3 .Od biedy można dodać suchych ziół.