Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy przed kilku dniami wybraliśmy się na kolejne grzybobranie, nie martwiłam się o obiad – w domu czekała już na nas zupa ze świeżych grzybów. Zupa z maślaków! Wystarczyło pogotować ją jeszcze przez chwilę, zabielić i ugotować makaron. I jeść, trzęsąc uszami, bo zupa ze świeżych grzybów jest pyszna!
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 80
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 228
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 505
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 80
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 228
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 505
Składniki
Świeże grzyby oczyść, opłucz i dokładnie odsącz z wody. Pokrój na mniejsze kawałki. Mrożonych nie rozmrażaj, możesz je ewentualnie trochę rozdrobnić, jeśli się da.
W garnku podduś cebulę na maśle, dodaj grzyby i smaż, mieszając często, przez około 10 minut. Gdy woda z grzybów w większości wyparuje, dodaj wrzący bulion i ziele angielskie. Gotuj całość przez 10-15 minut, przyprawiając mielonym pieprzem i solą.
W międzyczasie w osobnym garnku ugotuj makaron.
Do zupy dodaj śmietankę kremówkę, gotuj jeszcze przez 3 minuty.
Na koniec dodaj nieco soku z cytryny i posiekany koperek. Zupę podawaj z makaronem.