Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa ze szparagami, papryką i śmietaną"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Wołowinę umyj, zalej 1,5 l wody, dodaj obraną i umytą włoszczyznę (oprócz pora), liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 2 godz. na malutkim ogniu, zdejmując szumowiny. Włoszczyznę i mięso wyjmij z wywaru. Ugotowaną wołowinę możesz zmielić i dodać jako farsz do pierożków.
Szparagi i pory obierz, umyj. Szparagi pokrój na mniejsze cząstki, pory na talarki. Dodaj do wywaru, gotuj 20 minut, dopraw sola, pieprzem, papryką. Gotową zupę przelej do miseczek, udekoruj kleksem śmietany i papryką.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień