Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ze szparagów z gałką muszkatołową

Zupa ze szparagów z gałką muszkatołową

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 186 Ocena: 2247

Dodano: 14.06.2018

Odsłon: 63

Dzisiaj propozycja dla tych, którzy niczego nie lubią marnować. Zapraszam na przepyszną zupę, która powstała na bazie wody, w której wcześniej gotowane były szparagi. Moja Mama nauczyła mnie ją przygotowywać, ja natomiast wzbogaciłam ją gałką muszkatołową i świeżym koperkiem. Warto spróbować! :)

Składniki

  • Woda po ugotowanych szparagach ok. 1 1/2 litr
  • Śmietanka słodka ok. 100 ml.
  • Mąka pszenna 1-2 łyżki
  • Sól ewentualnie
  • Gałka muszkatołowa 2-4 łyżeczki
  • Ziele angielski 5 szt.
  • Koperek 1 pęczek
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę wraz z zielem angielskim, która została nam po ugotowanych szparagach.

    W miseczce roztrzepać śmietankę z mąką pszenną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej wody, wlać do wody szybko mieszając, tak aby nie powstały grudki. Całość zagotować.

    Doprawić gałką muszkatołową i ewentualnie solą.




  2. Na sam koniec dodać posiekany koperek.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń