Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa ziemniaczana z pulpetami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Włoszczyznę oczyść. Ryby spraw, odrzuć kręgosłupy i większe ości. Ogony, głowy i płetwy zalej 2 litrami wody.
Dodaj włoszczyznę, przyprawy, gotuj 40 min. Przecedź. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do wywaru, ugotuj.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso ryb zmiel, dodaj jajko, cebulę i bułkę tartą, połącz, przypraw.
Z masy uformuj pulpeciki, obsmaż na oleju. Dodaj do zupy.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie