Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupka w cyklu "kuchnia dla malucha". Przedstawiam tu przepisy dla dzieci powyżej roku ale jeśli dziecko nie wykazuje alergii można dawać też takie zupy młodszym maluchom.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Zagotowujemy 1/2l wody, wrzucamy warzywa, lekko solimy i wrzucamy garść makaronu (akurat miałam świderki). Gotujemy do miękkości. Dodajemy ok. 3 łyżeczek przecieru pomidorowego (można użyć własnej roboty ale mojej malej nic nie jest po kupnym więc używam takiego). Gotujemy chwilę, w osobnym garnuszku rozrabiamy z odrobiną wody ok. łyżeczkę mąki, dodajemy do tego łyżkę śmietany, mieszamy i hartujemy gorącą zupą. Wlewamy wszystko do garnka z zupką i mieszamy. Zagotowujemy. Smacznego.