Do góry

Dania główne Przepis na:

Żurawinowa kołderka

Żurawinowa kołderka

Autor:

Przepisów i artykułów: 549 Ocena: 4794

Dodano:

Odsłon: 591

Uwielbiam żurawinę, nadaje wyrafinowanego smaku potrawom. Potrawę przygotowuje się w sposób prosty i bardzo szybko.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Mozzarella
  • Żurawina w słoiczku
  • Sól
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  2. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  3. 3. Po usmażeniu układamy w naczyniu.

  4. 4. Na każdym kawałku mięsa układamy ser mozzarellę.

  5. 5. Następnie smarujemy żurawiną, w dowolnej ilość, mniej lub więcej w zależności jak wolicie.

  6. 6. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
    7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń